Choď na obsah Choď na menu
 


Bryndzové halušky

 

Suroviny:

 

4 ks
zemiaky
 
2 ks
vajce
 
200 g
hladká múka
 
200 g
hrubá múka
 
2 dl
voda
 
1 ČL
soľ
 
Postup:
 
1.

Zemiaky ošúpeme a postrúhame. V miske ich spojíme s múkou a troškou vody na hustejšie cesto. 

 
2.

Do osolenej vriacej vody potom cez haluškovač pretlačíme cesto alebo halušky do vody sádzame postupne tak, že si časť cesta dáme na dosku na krájanie a pomocou lyžicky či noža odkrajujeme halušku za haluškou. 

 
3.

Potom ako všetky halušky vyplávajú na hladinu ešte minútku povaríme a následne ich scedíme, omastíme výpekom zo slaniny a zamiešame s bryndzou. 

 
4.

Podávame posypané opraženou slaninou.