Choď na obsah Choď na menu
 


15. 1. 2019

Gnocchi v smotanovej omáčke s brokolicou

Suroviny:

uvarená brokolica
 
250 ml
šľahačková smotana
 
50 g
maslo
 
200 g
parmezán
 
2 PL
kôprová vňať
 
2 strúčiky
cesnak
 
 
olej, soľ
 
Postup:
 
 
 
 
1.

Gnocchi vhoďte do vody variť vtedy, keď sa smotana začne na panvici zohrievať. Cestovinám zo zemiakov trvá len cca 2-3 minúty vyplávať navrch hladiny a potom ich scedené hodíme do takmer hotovej omáčky.

 
2.

Do hlbšej a širokej panvice nalejte smotanu. Mne na 1 dospelácku a jednu detskú stačilo 250ml. Použila som 400 g cestovín. Do smotany dajte cesnak (môže byť aj roztlačený) a na miernom ohni smotanu miešaním uveďte do varu. Smotana by sa mala variť cca 2-3minútky, nesmie sa na nej vytvoriť šupka.

 
3.

Potom do nej vhoďte scedené gnocchi, pridajte nastrúhaný parmezán a kôpor a premiešajte. Zemiakové cesto je úžasné v tom, že absorbuje chute omáčky.

 
4.

Brokolicu som zohriala vo vode. Prevarila som vodu v hrnci a potom do horúcej vložila brokolicu a za minútu vytiahla. Zohriatu brokolicu som na tanieri roztlačila vidličkou a premiešala do odstavených cestovín. A rýchlo dala na taniere a ...zjedli sme aj s dcérkou, len sa tak zaprášilo