Gnocchi vhoďte do vody variť vtedy, keď sa smotana začne na panvici zohrievať. Cestovinám zo zemiakov trvá len cca 2-3 minúty vyplávať navrch hladiny a potom ich scedené hodíme do takmer hotovej omáčky.
Gnocchi v smotanovej omáčke s brokolicou
Suroviny:
Do hlbšej a širokej panvice nalejte smotanu. Mne na 1 dospelácku a jednu detskú stačilo 250ml. Použila som 400 g cestovín. Do smotany dajte cesnak (môže byť aj roztlačený) a na miernom ohni smotanu miešaním uveďte do varu. Smotana by sa mala variť cca 2-3minútky, nesmie sa na nej vytvoriť šupka.
Potom do nej vhoďte scedené gnocchi, pridajte nastrúhaný parmezán a kôpor a premiešajte. Zemiakové cesto je úžasné v tom, že absorbuje chute omáčky.
Brokolicu som zohriala vo vode. Prevarila som vodu v hrnci a potom do horúcej vložila brokolicu a za minútu vytiahla. Zohriatu brokolicu som na tanieri roztlačila vidličkou a premiešala do odstavených cestovín. A rýchlo dala na taniere a ...zjedli sme aj s dcérkou, len sa tak zaprášilo